jokisenja header

jokisenja header

Friday, March 30, 2012

Rozaliman Bersama Pachie Yuzy Honda Racing


Rozaliman (depan) telah membuktikan kemampuannya sebagai salah seorang pesaing hebat dalam kategori CP115 musim lalu. 

Gandingan dan strategi baru jadi taruhan Pachie Yuzy Honda Racing bagi menghadapi Kejuaraan Cub Prix AAM Malaysia PETRONAS 2012 yang bakal membuka tirai di Stadium Batu Kawan, Pulau Pinang pada 31 Mac dan 1 April ini.
Perubahan utama yang dilakukan adalah kehadiran Mohd Rozaliman Zakaria ke dalam barisan pelumba pasukan. Bekas pelumba ZAR Racing Motorsports yang muncul tempat keempat keseluruhan tahun lalu itu akan berganding dengan Mohd Amirul Ariff Musa dalam kategori CP115 manakala Mohd Zaqhwan Zaidy dan Wan Mohd Hadri Wan Mokhtar akan membawa cabaran dalam perlumbaan CP130.
Bukan sekadar beraksi di peringkat kebangsaan, Rozaliman dan Amirul turut mengambil bahagian di pentas Kejuaraan Motosikal Asia (ARRC) PETRONAS dengan menunggang jentera Honda dalam kategori Underbone 115cc.
"Kehadiran Rozaliman mampu mengukuhkan prestasi  dan turut membangkitkan semangat semua ahli pasukan Pachie Yuzy Honda Racing untuk terus berkembang maju pada tahun ini,” jelas pengurus pasukan, Shahrol Yuzy Ahmad Zaini yang jelas gembira dengan gandingan baru musim ini.
Mengulas mengenai keupayaan Rozaliman untuk menyesuaikan diri bersama mereka, Yuzy berkata, “Saya fikir tidak ada masalah baginya kerana dia seorang pelumba berbakat dan cepat belajar.
"Sebelum ini, dia tampil dengan prestasi cukup konsisten apabila sentiasa berada di kelompok hadapan walaupun mengalami pelbagai rintangan sejak mula beraksi pada tahun 2007 lagi. Saya percaya dengan pengalaman yang ditimba selama ini, dia akan membawa impak positif kepada kami semua terutama Amirul.”
Menceritakan tentang prestasi musim lepas di dalam kelas CP115, Yuzy menjelaskan, “Kami melalui satu musim yang sukar namun semuanya telah berlalu. Sekarang ini, kami optimis untuk menghadapi musim 2012. Mekanik pasukan telah bekerja keras untuk menghasilkan pelarasan terbaik bagi memastikan pelumba-pelumba berada di tahap tertinggi sebaik perlumbaan bermula minggu ini.
"Kami juga mengharapkan Amirul dapat memberikan aksi cemerlang sebagaimana ketika beraksi dalam kategori CP130 musim lepas,” kata bekas pelumba MotoGP itu.

No comments:

Post a Comment